, Blog

gamban® - aplikace, která blokuje gambling

gamban® je jednoduchá a výkonná aplikace, která blokuje internetové stránky umožňující hazardní hraní. Je možno si  ji instalovat na počítače i mobilní telefony a tablety.

 

Aplikace gamban® podle svých tvůrců velmi efektivně blokuje internetové stránky umožňující hazardní hraní (gambling sites). Je možno ji instalovat na počítače, mobilní telefony i tablety se systémy Mac OS, Windows, Android a iOS. Funguje na základě propojení s cloudovou databází online herních stránek a aplikací (gambling sites and apps), která je průběžně doplňována. Databáze zahrnuje tisíce položek, včetně ilegálních nebo neregulovaných. gamban® blokuje i přístup k webům, které jako měnu hazardních her používají skiny. Jedná se o placenou aplikaci, cena je však dostupná i pro případného uživatele z ČR.

Aplikace a její webová stránka je v angličtině, popis pro instalaci na mobilní telefony však je v češtině a webovou stránku je možno si v prohlížeči Chrome přeložit do češtiny. 

Nezávislé informace o aplikaci přináší například The Guardian ve článku 'A vicious circle I couldn't break': the software helping tackle online betting publikovaném v březnu 2018, nebo stránka GambleAware.org

The Guardian uvádí, že gamban® je placenou aplikací, nabízející služby za nižší poplatek, než jiné obdobné služby v UK; v prvních 2 letech provozu byla bezplatná. Spolutvůrcem aplikace je Jack Symons, který sám měl problém s hazardním hraním.

GambleAware nechala provést nezávislou evaluaci aplikace a na jejím základě hradí britským klientům používání aplikace gamban® pro léčebné účely. Evaluační zpráva s titulem Evaluating online blocking software - upozornění: po kliknutí je okamžitě zahájeno stahování PDF - je dostupná ze stránky GambleAware. GambleAware je nezávislá charita, jejímž úkolem je financovat výzkum, vzdělávání a léčebné služby, které pomáhají snižovat škody způsobené hazardními hrarmi ve Spojeném království (UK) - je poskytovatelem grantů, nikoliv služeb samotných.


Suchej únor 2024 probíhá pod heslem SUCHOU CESTOU #suchoucestou

Zpráva o hazardním hraní v České republice 2023 je osmou zprávou o hazardním hraní v ČR. Najdete ji v Blogu - klikněte pro otevření zprávy: OTEVŘÍT ZPRÁVU