, Blog

Měkké formy hazardu - výzkum Univerzity Palackého v Olomouci (dotazník)

Výzkumný dotazník v rámci projektu „Měkké formy hazardu: oblíbenost, dostupnost a míra rizika ve vztahu k rozvoji hazardního chování“ je dostupný ze stránek Olomouckého kraje a některých obcí v regionu. - Odkaz na dotazník.

Projekt Univerzity Palackého Měkké formy hazardu: oblíbenost, dostupnost a míra rizika ve vztahu k rozvoji hazardního chování realizují Katedra geografie a Katedra psychologie Univerzity Palackého v Olomouci. Data budou sloužit pouze pro výzkumné, preventivní a osvětové účely.

Odkaz zveřejněný na stránkách Olomouckého kraje obsahuje QR kód a odkaz stránku s dotazníkem: https://vnimani-hazardu-olomoucky-kr.vyplnto.cz/

Odhadovaný čas vyplnění dotazníku je 5 až 10 minut.

Hlavním cílem výzkumu je zjistit, jak občané Olomouckého kraje vnímají hazardní hry a jakou s nimi mají zkušenost. Názory a zkušenosti „nehráčů“ jsou pro výzkumníky také důležité. Zajímají je například číselné loterie, stírací losy, sportovní sázky anebo kasina, a to jak v kamenných pobočkách, tak online. 

Další informace

Katedra geografie Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci se podílí na výzkumných projektech zabývajících se geografií hazardu opakovaně. Informace jsou dostupné na stránkách PF UPOL - výzkum - Geografie hazardu.

O výzkumu Měkké formy hazardu: oblíbenost, dostupnost a míra rizika ve vztahu k rozvoji hazardního chování podrobněji informoval impuls.cz ve článku Univerzitní vědci zkoumají nebezpečí hazardu, zajímají je i postoje nehráčů (20. 10. 2023).


Suchej únor 2024 probíhá pod heslem SUCHOU CESTOU #suchoucestou

Zpráva o hazardním hraní v České republice 2023 je osmou zprávou o hazardním hraní v ČR. Najdete ji v Blogu - klikněte pro otevření zprávy: OTEVŘÍT ZPRÁVU