, Blog

Streamovací platforma Twitch zakáže vysílání hazardních her

O zákazu informovala média na základě zpráv v zahraničních médiích. Uvádíme informaci zveřejněnou Českým rozhlasem na stanici Radio Wave 22. 9. 2022.

Zákaz vysílání hazardních her začne na Twitchi platit 18. října 2022.

Článek Populární streamovací platforma Twitch zakáže vysílání hazardních her uvádí, že Streamovací Platforma Twitch zakáže uživatelům zveřejňovat videa, na kterých hrají automaty, ruletu nebo kostky na nelicencovaných stránkách a cituje ze zprávy vydané Twitchem na Twitteru. Zákaz se nevztahuje na sportovní sázky nebo poker, jeho cílem je ale omezit vysílání hazardního obsahu, při kterém není jasné, jaký je vztah mezi streamerem a vlastníky hazardních webů.

ČRo se ve článku odvolává na informace zveřejněné 21. 9. 2022 britským deníkem Guardian pod titulkem Twitch to ban users from streaming unlicensed gambling content.  

[Zdroj: Populární streamovací platforma Twitch zakáže vysílání hazardních her, Český rozhlas, Radio Wave, 22. 9. 2022;  https://wave.rozhlas.cz/popularni-streamovaci-platforma-twitch-zakaze-vysilani-hazardnich-her-8832246; zobrazeno 26. 9. 2022]


Dne 2. července 2024 se centrum EMCDDA stalo Agenturou Evropské unie pro drogy (EUDA).

Web agentury: https://www.euda.europa.eu Informační stránka o novém mandátu centra EMCDDA (agentury EUDA) je na webu EUDA k dispozici i v češtině - OTEVŘÍT Změnily se i e-mailové adresy zaměstnanců agentury, jsou nyní ve formátu jmeno.prijmeni@euda.europa.eu.

Ministerstvo financí informuje: Hráči hazardních her mohou nově využít tzv. panic button: TISKOVÁ ZPRÁVA MF CR z 1. 7. 2024.