, Blog

Streamovací platforma Twitch zakáže vysílání hazardních her

O zákazu informovala média na základě zpráv v zahraničních médiích. Uvádíme informaci zveřejněnou Českým rozhlasem na stanici Radio Wave 22. 9. 2022.

Zákaz vysílání hazardních her začne na Twitchi platit 18. října 2022.

Článek Populární streamovací platforma Twitch zakáže vysílání hazardních her uvádí, že Streamovací Platforma Twitch zakáže uživatelům zveřejňovat videa, na kterých hrají automaty, ruletu nebo kostky na nelicencovaných stránkách a cituje ze zprávy vydané Twitchem na Twitteru. Zákaz se nevztahuje na sportovní sázky nebo poker, jeho cílem je ale omezit vysílání hazardního obsahu, při kterém není jasné, jaký je vztah mezi streamerem a vlastníky hazardních webů.

ČRo se ve článku odvolává na informace zveřejněné 21. 9. 2022 britským deníkem Guardian pod titulkem Twitch to ban users from streaming unlicensed gambling content.  

[Zdroj: Populární streamovací platforma Twitch zakáže vysílání hazardních her, Český rozhlas, Radio Wave, 22. 9. 2022;  https://wave.rozhlas.cz/popularni-streamovaci-platforma-twitch-zakaze-vysilani-hazardnich-her-8832246; zobrazeno 26. 9. 2022]


Suchej únor 2024 probíhá pod heslem SUCHOU CESTOU #suchoucestou

Zpráva o hazardním hraní v České republice 2023 je osmou zprávou o hazardním hraní v ČR. Najdete ji v Blogu - klikněte pro otevření zprávy: OTEVŘÍT ZPRÁVU