Blog

Přečtěte si články, které nás zaujaly.

Najdete tu informace určené pro veřejnost i pro odborníky, týkající se převážně hazardního hraní, ale také hraní her a užívání technologií, které mohou vést k závislostnímu chování.

Seznam akreditovaných osob podle zákona č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon)

Seznam akreditovaných osob je seznamem vedeným Ministerstvem spravedlnosti ČR podle § 418h zákona č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon), obsahuje kontakty na právnické osoby, kterým byla rozhodnutím Ministerstva spravedlnosti ČR udělena akreditace pro poskytování služeb v oblasti oddlužení.

Čtěte více

Je hazard současným společenským problémem? (debata)

Debaty uspořádané v rámci projektu Zodpovědné hraní se v živém vysílání 25. 11. 2021 zúčastnili Bc. František Trantina, Mgr. Lukáš Franc, hráč s několikaletými zkušenostmi vystupující pod přezdívkou, a Mgr. Jan Řehola Ph.D. Debatu je možno sledovat ze záznamu.

Čtěte více

Zodpovědné hraní (iniciativa IPRH)

Stránky Zodpovědné hraní provozuje Institut pro regulaci hazardních her (IPRH) - spolek, který je profesním sdružením v oblasti hazardních her, zastupujícím většinu legálního hazardního trhu v ČR. Součástí stránek je i kampaň Týden zodpovědného hraní, probíhající v týdnu 22.-28. 11. 2021. 

Čtěte více

Je ČR stále kasinem Evropy? - Debata o současné regulaci hazardních her v ČR

Debatu o současné regulaci hazardních her v ČR, které se zúčastnili náměstek pro daně a cla z ministerstva financí Ing. Mgr. Stanislav Kouba, Ph.D., ředitel Institutu pro regulaci hazardních her Mgr. Jan Řehola, Ph.D., a ředitel výzkumu Společnosti Podané ruce doc. MUDr. Viktor Mravčík, Ph.D., je možno si pustit z video archivu. Debata se konala 23. listopadu 2021.

Čtěte více

Analýza MF: Moderní regulace hazardu funguje, za čtyři roky ubylo 80 % heren a 62 % automatů. Výzvou je internetové hraní

Vláda 13. září 2021 schválila ex post RIA analýzu Ministerstva financí provedenou za účelem komplexního přezkumu a vyhodnocení právní úpravy v oblasti hazardních her. Účelem analýzy bylo zhodnotit naplňování cílů a principů regulace hazardních her a identifikovat potenciální doporučení pro její budoucí vývoj. Zpracována byla také analýza ASTERIG zkoumající rizikovost jednotlivých hazardních her.

Čtěte více
« 1 2 3 4 5 7 »

Suchej únor 2024 probíhá pod heslem SUCHOU CESTOU #suchoucestou

Zpráva o hazardním hraní v České republice 2023 je osmou zprávou o hazardním hraní v ČR. Najdete ji v Blogu - klikněte pro otevření zprávy: OTEVŘÍT ZPRÁVU