Blog

Přečtěte si články, které nás zaujaly.

Najdete tu informace určené pro veřejnost i pro odborníky, týkající se převážně hazardního hraní, ale také hraní her a užívání technologií, které mohou vést k závislostnímu chování.

Analýza MF: Moderní regulace hazardu funguje, za čtyři roky ubylo 80 % heren a 62 % automatů. Výzvou je internetové hraní

Vláda 13. září 2021 schválila ex post RIA analýzu Ministerstva financí provedenou za účelem komplexního přezkumu a vyhodnocení právní úpravy v oblasti hazardních her. Účelem analýzy bylo zhodnotit naplňování cílů a principů regulace hazardních her a identifikovat potenciální doporučení pro její budoucí vývoj. Zpracována byla také analýza ASTERIG zkoumající rizikovost jednotlivých hazardních her.

Čtěte více

Hazardní hraní loni výrazně ovlivnila pandemie. Češi prohráli 32,7 mld. Kč, méně než v předchozím roce

TISKOVÁ ZPRÁVA, Praha, 24.6.2021 – Oblast hazardního hraní byla v roce 2020 výrazně ovlivněna pandemií COVID-19 a souvisejícími opatřeními. Pandemie měla dopad na trh s hazardními hrami, jejich dostupnost, životní styl hráčů a také na nabídku a dostupnost prevence, poradenství a léčby. Uvádí to Výroční zpráva o hazardním hraní v České republice, kterou schválila Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky.

Čtěte více

Kodex influencera

Etický kodex influencera obsahuje pravidla pro správné označování spolupráce (reklamy). Odkaz pro přihlášení ke Kodexu influencera a další informace o iniciativě Férový influencer.

Čtěte více
« 1 2 3 4 5 7 »

Dne 2. července 2024 se centrum EMCDDA stalo Agenturou Evropské unie pro drogy (EUDA).

Web agentury: https://www.euda.europa.eu Informační stránka o novém mandátu centra EMCDDA (agentury EUDA) je na webu EUDA k dispozici i v češtině - OTEVŘÍT Změnily se i e-mailové adresy zaměstnanců agentury, jsou nyní ve formátu jmeno.prijmeni@euda.europa.eu.

Ministerstvo financí informuje: Hráči hazardních her mohou nově využít tzv. panic button: TISKOVÁ ZPRÁVA MF CR z 1. 7. 2024.